De leukste drumlessen van de Achterhoek
Bij House of Pop in Borculo krijg je op de leukste en modernste manier les op het drumstel. De lessen worden zoveel mogelijk op je eigen muzieksmaak in gericht, zodat jij zo snel mogelijk met je favoriete artiest mee kan spelen. Plezier en gezelligheid staan voorop, maar uiteraard wordt er ook flink veel muziek gemaakt tijdens de lessen.
De lesinhoud
De lessen duren 30 minuten en zijn 1 op 1. In het leslokaal staan 2 drumstellen waarop je samen met je docent speelt. Er wordt veel samen gespeelt tijdens de les en veel geïmproviseerd op muziek. Dit zijn vaak leuke oefeningen waarin je gewoon lekker spelend nieuwe technieken kan leren. De oefeningen zijn allemaal op de praktijk gericht, zodat je zo efficiënt mogelijk wordt klaargestoomd om in een band/act te gaan spelen. Na ongeveer 5 lessen kan je al met je eerste liedje mee drummen. Uiteraard wordt de lesrichting aangepast op jouw wensen als klant. Naast de lessen is het handig om minimaal 3x per week even een kwartiertje te oefenen, zodat je blijft groeien en een steeds betere drummer wordt.
Wat komt er allemaal bij kijken?
Om thuis te oefenen heb je zelf ook een drumstel nodig. Vaak is een instrument leren beheersen toch vooral uren maken en dan heb je zeker thuis een drumstel nodig. Deze kan elektronisch zijn of akoestisch. Een akoestisch drumstel heeft de voorkeur, omdat je op een akoestische kit beter leert spelen op het gebied van sound. Uiteraard kan een akoestische kit niet overal in huis staan en dan is de elektronische drumkit zeker een goede vervanger. Uiteraard heb je naast een drumstel ook stokken nodig. Lesmateriaal krijg je allemaal van je docent.
Wie komen er allemaal op les bij House Of Pop
House Of Pop heeft al veel verschillende jongens, meisjes dames en heren mogen ontvangen van binnen en buiten Berkelland zoals Borculo, Ruurlo, Lochem, Laren, Geesteren, Gelselaar, Noordijk, Neede, Haaksbergen, Eibergen, Beltrum, Rekken, Rietmolen etc. De leeftijden variëren van 5 jaar tot zelfs 65 jaar.
De kosten
De lessen kosten voor leerlingen tot 21 jaar oud €15,-. Leerlingen van 21 jaar en ouder betalen €18,15. Je krijgt maandelijks een factuur opgestuurd voor de gevolgde lessen en zit niet vast aan een abonnement.
Waar bestaat een drumstel uit?
Een drumstel kan je in veel soorten en maten kopen. 1 van de meest gebruikte samenstellingen bestaat uit
1. Kick (bassdrum, grote trom)
2. Snare (snaar trom)
3. Hihat
4. Tom tom (kleine tom)
5. Floortom
6. Crash cymbal (Crash Bekken)
7. Ride cymbal (Ride Bekken)
Naast alle soorten en maten heb je ook nog veel verschillende merken zoals Pearl, Yamaha, Ludwig, Mapex, Tama, Slingerland, Premier, Hayman, Thunder, Basix, Sonor, Alesis, Roland, Fame, Ddrum, Gretsch, Stagg etc.
Daarnaast heb je ook nog veel verschillende merken cymbals zoals Zildjian, Masterwork, Amedia, Paiste, Meinl, Zultan, Istanbul, Cymbalworks, Sabian, Stagg etc
Uiteraard zijn de stokken er ook in verschillende soorten/maten en merken te vinden zoals Vic Firth, Zildjian, Pro Mark en Stagg. De meeste gangbare maten zijn van klein naar groot 7a, 5a en 5b. De meest gebruikte materialen zijn hout en nylon. De stokken zijn meestal van hout en het topje van de stok (tip) kan van nylon of hout zijn.
Als je denkt dat je dan alle keuzes gemaakt hebt, dan heb je het mis. Er zijn ook nog drumvellen in alle soorten en maten. Bekende merken hiervan zijn Evans, Aquarian en Remo. Je kan coated vellen krijgen of clear vellen en dan met dot of zonder dot, enkellaags of dubbellaags etc.
Al deze aspecten hebben invloed op het geluid van je drumstel. Mocht je nou voor het eerst een drumstel kopen, dan is het raadzaam om je docent om advies te vragen.